2010. május 3.

Napsütés és ezüsteső

Számunkra a mai nap nem csak a nemzeti ünnep miatt pirosbetűs bejegyzés a naptárban, hanem mert végre versenykörülmények között is kipróbálhattuk illusztris téli fejlesztéseinket, és ifjú titánjaink is megcsillogtathatták oroszlánkörmeiket, nem is elhanyagolható eredménnyel.

Abszolút magyar bajnokunk, Horváth Zsolt az időmérőn legjobb magyarként teljesített, ami a kimagaslóan erős mezőnyben az abszolút 12. helyre volt elegendő.
A verseny viszont nem volt számára ideális, hiszen rögtön az első körben összetűzésbe került az egyik Porschéval. A fizikai kontaktus okán Zsolti elütött futóművel kényszerült végigvinni a futamot, de ez sem tartotta vissza attól, hogy Bódis Kálmán mögött megszerezze a második helyet a magyar értékelésben, valamint a Ferrarik között is.

A kistúraautók reggeli időmérőjén Grigalek doktor remekül teljesített (absz. 8, kateg 2. [2:07:952]), ugyanis a pénteki motorhibát srácok hajnali 2-re tudták ugyan orvosolni, de az ideális teljesítményt sajnos nem tudták visszagyömöszölni az erőforrásba. A szelep-dugó randevú okán kissé gyengélkedő motor ellenére Doki a versenyfutamban is hozta a maximumot, ugyanis a bajnokság szempontjából igencsak fontos 2. helyet szerzett a kategóriában.

Proexrobi sem úszta meg probléma nélkül, hol sok volt az üzemanyag, hol meg kevés és a tavalyi év kilométerhiánya is éreztette hatását. Nem sikerült azt az eredmény hoznia amit elvárt magától, de mindenki aki ismeri tudja róla, hogy amíg forog a kerék és benzin meg szikra van, addig zokszó nélkül megy és nem panaszkodik a vasra. A verseny alatt is kénytelen volt elidőzni a boxban, de mindezek ellenére saját bevallása szerint volt néhány köre, amit már élvezni is tudott.
A Genex Suzuki Bio Kupában is dícséretes teljesítményt nyújtottak versenyzőink.
Tőzsér Áron végig nagy csatában versenyzett, folyamatos inzultusok érték a futam alatt, a tipikus suzukikupás versenyközegben a nyolcadik helyen zárta az első futamot.
Lévai Zoltán számára is küzdelmes volt a verseny, de újoncként a kilencedik helyre is büszke lehet. Mert mi azok vagyunk, ha nem is a helyezése miatt, de mindenképp biztató, hogy az időeredményei nem maradnak el fényévekkel az élmenőktől.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése