2012. március 13.

Tavasz, fecskék, hóvirág, satöbbi


Kimondva vagy kimondatlanul, de beköszöntött a tavasz. Elkezdődött a Túraautó Világbajnokság, jövőhéten felzúgnak a motorok Melbourne-ben az Ausztrál Nagydíjon, és eközben itthon a Proex Sport csapata is megkezdte tavaszi felkészülését a Hungaroringen.

Suzukisaink már korán reggel melegítették az autókat és keresték a 10°C fokos hőmérséklethez az optimális guminyomást.


Tőzsér Áron nyitotta a napot, elsőként ő ült autóba. Eleinte kicsit küzdött a hideg aszfalttal és a harapós hátsó fékkel, de délutánra már sikerült formába lendülnie és hoznia a tőle megszokott időket vadiúj fényezésű "Mancikájával" (erről nemsokára bővebben is beszámolunk).


A csapat tanuló Suzukisa, Füge Krisztián is alaposan belehúzott, és bár Árontól még elmaradt a rookie pilóta körideje, de önmagához képest délutánra rengeteget javult. Így az ebédszünet után már ő is 2:30 alatt futotta a köröket.

Másik tanuló pilótánk, Horváth Bence (aki a 2009-es magyar bajnok, Horváth Zsolt fia) is folytatta felkészülést és a pályával való ismerkedést. Az egyre javuló köridők sorát sajnos megszakította egy elhibázott váltás, és a szinte elpusztíthatatlan Suzuki-motor ezt az egyet nem szereti, így a fiatal pilótának kicsit előbb ért véget az edzésnap.



Délután a Lotus-os hölgyek vették birtokba a pályát.
Budaházi Nóra pár kör alatt formába lendült,olyannyira, hogy alig lehetett kihívni a boxutcába, hogy tankoljon. 
Bende Adriennek sem ártott meg a téli szünet, néhány kör után ott folytatta, ahol a szezont abbahagyta, köridejei alapján idén is az élmezőnybe várjuk a bajnokságban (bár még messze az első verseny).

Új versenyző is szerephez jutott, Kapócs Zsóka személyében, aki idén fog bemutatkozni a Lotus Ladies Cup sorozatban. Neki a legfontosabb feladat az autó megismerése mellett a vezetéstechnika elsajátítása volt. Zsóka nagyon élvezte a tanulást és rögtön kijelentette, hogy bizony ő nem sereghajtónak jön a sorozatba, de azt tudja, hogy egy egész szezonnyi versenytapasztalatot nehéz lesz bepótolni alig két hónap alatt.

A lányok felkészülését rutinos pilóták segítették. Kiss Norbi, aki idén a Kamion Európa-bajnokságra készül, szakított időt arra, hogy jó tanácsok mellett kisebb-nagyobb trükköket is megmutasson a ladyknek.
A lányokról gyorsan kiderült, hogy nem csak szépek, de bizony kemények is. Fegyelmezetten és elszántan rótták a köröket és ennek később meg is lesz az eredménye.

Szabolcs Robi csapatfőnök külön figyelt a kezdő pilótákra és atyai tanácsainak köszönhetően látható fejlődést értek el a titánok.

Az edzések egészen április végéig folytatódnak, reméljük addigra mindenkinek sikerül elég kilométert gyűjtenie.... na persze nem a törzsutas-kártyához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése