2011. augusztus 1.

A száguldó cirkusz fellépői voltunk


UNIQA Lotus Ladies Cup résztvevői, a nyolcadik és kilencedik futamon a Forma 1-es pilótákat megelőzően foglalhatták el a rajtrácsot a Hungaroringen. A Magyar Nagydíj betétfutamaként az eddigiekhez képest jóval több néző előtt zajlott már a szombati verseny is.

A lányok az érdeklődést látványos és izgalmas futammal hálálták meg, ütközésekkel, kicsúszásokkal tarkítva. Bende Adrienn négy körön keresztül negyedikként üldözte az élmezőnyt, majd csapattársa hibájának köszönhetően fellépett a harmadik helyre. Budaházi, aki rossz pillanatban adta előzésre a fejét, kicsúszott, és a negyedik helyre hozta vissza autóját, kis híján összeütközve az érkező Bende Adrival. 
A nyolcadikként rajtoló Kiss Ramóna hamar feltornázta magát az ötödik helyre, és végig meg is tartotta azt. Eközben a középmezőnyben ádáz küzdelem folyt, Bánki Ágnes, Sas Szilvia és Benik-Garami Anett között. A harc eredményeképp Szilvi ki is került a kavicságyra, ahonnan szerencsésen és gyorsan kikászálódott és folytatta útját.

Az első öt helyezettre a futamot követően nagy meglepetés, egyben nagy megtiszteltetés várt. Frank Tamás úr felkérését elfogadva Niki Lauda adta át a díjakat a lányoknak, akik ezt a pillanatot biztosan soha nem felejtik majd el.

Vasárnap az idei szezon eddigi leglátványosabb, legeseménydúsabb versenyét teljesítették a lányok, ezúttal sem kímélve egymást. Szinte megszámlálhatatlan lökdösődés, koccanás történt és gyakorlatilag körönként változott a sorrend. 
A szombati végeredmény első hat helyezettje fordított sorrendben rajtolt, így Kiss Ramóna indulhatott az élről. Négy körig tudta őrizni helyét, de Bús Edina megállíthatatlanul jött egyre feljebb a hatodik helyről, mígnem megelőzte Ramónát is. Az első körben még másodikként haladó Bende Adriennt elszántan támadta Bánki Ágnes, aminek következtében össze is koccantak és az alkalmat kihasználva mindkettőjük elé Walterné Dancsó Adrienn befurakodott a második helyre. A negyedik körben aztán teljesen felborult minden. Kiss Ramóna megcsúszott és előbb Bende Adrival, majd Budaházi Nórával is összecsattant és máris a nyolcadik helyen találta magát.
Míg az első két hely sorsa gyakorlatilag már eldőlt, a harmadik helyért óriási kakaskodás folyt Bende Adri és Bánki Ági között. Ági a hatodik körben ismét megpróbálta megelőzni Adriennt, ám nem járt sikerrel, helyette viszont összekoccantak, és Ágit még Budaházi Nóra is lehagyta egy kis időre. Ám Budaházi is csúnyán összeütközött Bendével, minek következtében Bende Adri az utolsó helyre esett vissza, majd az autó sérülése miatt feladta a versenyt és a boxutcába gurult. A megszokottan harcos Budaházi Nóra is összekoccant Bánki Ágival, majd kipördült és a hatodik helyre szorult vissza. 
A hajrában Kiss Ramóna feljött az ötödik helyre, míg a minden nagyobb csatából kimaradó Sas Szilvi nyolcadikként gurult célba. Az első öt helyezettnek járó serleget Bernie Ecclestone és Alexander Wurz adták át, megkoronázva ezzel az amúgy is felejthetetlen hétvégét.

A felügyelőtestület a versenyt követően újra megvizsgálta az ütközéses helyzeteket, melynek eredményeképp Bánki Ágnest 2x20 mp, Budaházi Nórát 20 mp büntetéssel sújtotta. Ezzel a végső sorrend is átalakult.

1. Bús Edina
2. Walterné Dancsó Adrienn
3. Benik-Garami Anett
4. Kiss Ramóna
5. Nagy Brigitta
6. Sas Szilvia
7. Nánási Ördög Nóra
8. Budaházi Nóra
9. Bánki Ágnes
10. Kőváry Anett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése